مناجاتی از امیرمؤمنان(ع) که راهگشای زندگی هر انسانی است
کد خبر: 3797532
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۴
حجت‌الاسلام مطهری یزدی بیان کرد:

مناجاتی از امیرمؤمنان(ع) که راهگشای زندگی هر انسانی است

کانون خبرنگاران نبأ ــ مدرس حوزه علمیه گفت: در کتاب «صحیفه علویه» نقل شده که «خدايا مرا اين عزّت بس كه بنده تو باشم، و برايم اين افتخار كافى است كه تو پروردگار من باشى، تو آنچنانى كه دوست دارم، مرا هم چنان كن كه دوست دارى»؛ این گوشه‌ای از مناجات امام علی(ع) بوده که می‌تواند راهگشای زندگی هر انسانی قرار گیرد.

مناجاتی از امیرمؤمنان(ع) که راهگشای زندگی هر انسانی است

حجت‌الاسلام‌‌والمسلمین سید‌حسین مطهری یزدی در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، با اشاره به برکات معنوی ماه رجب‌المرجب اظهار کرد: همه اقشار جامعه دنبال کسب موفقیت هستند، ایران اسلامی الگوهای ارزشمندی چون بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری در راه پیروزی‌های خود داشته و دیدار بشار اسد و چهره‌های سیاسی دیگر کشورها با مقام معظم رهبری هم بر صحه‌ای بر این مدعی است. قبل از انقلاب همه دست‌ها و قدرت‌ها علیه ما بود ولی الان الحمدالله همه چیز داریم، مسلط هستیم، چون خدا را داریم. اگر خدا و قیامت را باور داشته باشیم و دست به دست هم دهیم، دشمن نمی‌تواند هیچ غلطی کند؛ سفارش اکید به خانواده‌ها این است که ایمان و تقوا را فراموش نکنند.

مناجاتی از امیرمؤمنان(ع) که راهگشای زندگی هر انسانی است

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین مطهری یزدی گفت: در متن دعاها که از ائمه اطهار(ع) نقل شده است؛ به‌ویژه در دعای ماه رجب می‌خوانیم: «اَعْطِنی بِمَسْئَلَتی اِیّاکَ جَمیعَ خَیْرِ الدُّنْیا وَجَمیعَ خَیْرِ الاْخِرَهِ؛ عطا کن به من به خاطر درخواستی که از تو کردم همه خوبی دنیا و همه خوبی و خیر آخرت را؛ وَاصْرِفْ عَنّی بِمَسْئَلَتی اِیّاکَ جَمیعَ شَرِّ الدُّنْیا وَشَرِّ الاْخِرَهِ؛ و بگردان از من به خاطر همان درخواستی که از تو کردم همه شر دنیا و شر آخرت را» در دعای ماه شعبان نیز می‌خوانیم: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعِ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفِ الْمَلائِكَةِ وَ مَعْدِنِ الْعِلْمِ وَ أَهْلِ بَيْتِ الْوَحْيِ؛ خدايا! بر محمّد(ص) و خاندان محمد درود فرست، درخت نبوت، و جايگاه رسالت، و محل آمد و شد فرشتگان، و معدن دانش، و خانواده وحى».

مسئول سابق حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: پس ماه‌های رجب و شعبان پیام‌های عجیبی دارد که جمع می‌شود در ماه مبارک رمضان؛ آنچه بخواهیم در ماه مبارک رمضان است، دنیا و آخرت در ماه مبارک رمضان جمع است، امام علی(ع) در دعای مخصوص ماه رمضان به نقل از پیغمبر(ص) می‌فرماید: «بیایید دست به دست هم دهیم و دنیا را برای رسیدن به آخرت بخواهیم، تنها دنیا را طلب نکنیم»، بعضی‌ فقط دنیا را می‌خواهند که هیچ ارزشی ندارد؛ دنیا را باید برای رسیدن به آخرت بخواهیم به همین سبب سفارش شده است که در ماه مبارک رمضان افطاری دهیم و از مستضعفین دستگیری کنیم. توصیه ما این است که افراد توانمند به فقرا و گرفتاران کمک کنند و به فکر تهیدستان و مستضعفان باشند؛ تمام این‌ها در مضامین دعاها آمده است.

حجت‌الاسلام مطهری یزدی در ادامه به ویژگی‌‌های یک شیعه حقیقی اشاره و اظهار کرد: خود رسول‌الله(ص) و امیرمؤمنان، علی(ع) به ما یاد دادند که به فکر خودتان نباشید به فکر دیگران باشید؛ «خود دوستی و دگر دوستی». اگر می‌خواهیم موفق باشیم، باید دگر دوستی داشته باشیم، خود دوستی یعنی هرچه را هست، برای خودمان قائل شویم ولی دگردوستی یعنی همت ما این باشد که یاریگر افرادی باشیم که دستشان خالی و تهی است. ماه رجب، شعبان و رمضان تقویت بعد معنوی انسان را یادآوری می‌‌کند تا بتوانیم إن شاءالله هم دنیا و هم آخرتمان را آباد کنیم.

این کارشناس حوزه دین و فرهنگ و نماینده امام خمینی(ره) در کمیته انقلاب اسلامی، در ادامه به ضرورت توجه به سبک زندگی اسلامی اشاره و تصریح کرد: نام‌گذاری فرزندان در هر خانواده گوشه‌ای از همین توجه به سبک زندگی اسلامی است، نامی بهتر از فاطمه و زهرا برای بانوان و نامی بهتر از نام محمد و علی برای پسران نیست. ایرانی بودن زمانی ارزش دارد که با اهل‌ بیت(ع) عجین باشیم و ایشان را الگوی زندگی قرار دهیم، اهل‌ بیت دوست دارند که ما سیره آن‌ها را در خودمان پیاده کنیم، موفقیت ما در عمل به روش و  سیره ایشان است.

حجت‌الاسلام مطهری یزدی در پایان به دعایی معروف از امام علی(ع) اشاره و تصریح کرد: در کتاب «صحیفه علویه»  که شامل اکثر دعاها و مناجات‌هاى منسوب به امیرمؤمنان، على(ع) است، آمده: «ثَلاثُ كَلَماتٍ مِنْ مَوْلانا عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلام فِي الْمُناجاةِ: إِلَهِي كَفَى بِي عِزّاً أَنْ أَكُونَ لَكَ عَبْداً، وَ كَفَى بِي فَخْراً أَنْ تَكُونَ لِي رَبّاً، أَنْتَ كَمَا أُحِبُّ فَاجْعَلْنِي كَمَا تُحِبُّ». سه جمله از مولايمان على (درود بر او) در باب مناجات: خدايا مرا اين عزّت بس است كه بنده تو باشم، و برايم اين افتخار كافى است كه تو پروردگار من باشى، تو آنچنانى كه دوست دارم، مرا هم چنان كن كه دوست دارى»؛ این گوشه‌ای از مناجات امام علی(ع) است که می‌تواند راهگشای زندگی هر انسانی قرار گیرد.

علیرضا برومند

انتهای پیام

captcha