اشتراکات ادیان تکیه‌گاه خوبی برای تنظیم کردن روابط آینده است
کد خبر: 3767462
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۸
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

اشتراکات ادیان تکیه‌گاه خوبی برای تنظیم کردن روابط آینده است

ابوذر ابراهیمی‌ترکمان در دیدار مسئول امور گفت‌وگوی ادیان اتریش با اشاره به برگزاری هشتمین دور گفت‌وگوی دینی بین ایران و اتریش گفت: همه ادیان ابراهیمی در اصول با هم مشترک هستند و این نقاط مشترک می‌تواند تکیه‌گاه خوبی برای تنظیم کردن روابط آینده آنها باشد.

به گزارش ایکنا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ استفان هامر، مسئول امور گفت‌وگوی ادیان اتریش در جریان سفر خود به تهران که به منظور رایزنی در خصوص برگزاری دور هشتم گفت‌وگوی دینی بین جمهوری اسلامی ایران و اتریش انجام شد، دیروز(5 آذرماه) با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

ابراهیمی‎‌ترکمان در سخنان آغازین خود، با تأکید بر تقویت و تداوم گفت‌وگوی دینی ایران و اتریش گفت: گفت‌وگوی دینی بین ایران و اتریش را از سال‌های دور آغاز شده و خوشبختانه گفت‌وگوهای موفق و تأثیرگذاری بوده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به برگزاری و مشاركت در 10 دور گفت‌وگوی دینی با شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیكان، گفت‌وگو با كلیسای ارتدكس روسیه، دعوت از رهبران دینی آفریقا، برگزاری و مشاركت در گفت‌وگو با بودیسم و اسلام و هندوئیسم اشاره کرد و گفت: تاکنون این دور از گفت‌وگوها برای ما فواید بسیار زیادی داشته است و همواره نسبت به تداوم آن تأکید داریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در برگزاری این گفت‌وگوها به یک نکته مهمی پی بردیم و آن هم، بد فهمی عمیق بین ادیان بود. همه ادیان ابراهیمی در اصول با هم مشترک هستند که این نقاط مشترک می‌تواند تکیه‌گاه خوبی برای تنظیم کردن روابط آینده آنها باشد.

وی همچنین، اظهار کرد: اگر روی این نقاط تأکید بیشتری شود، بسیاری از مشکلاتی که امروز ریشه در ادیان دارد، مرتفع خواهند شد و امیدواریم این ایده‌ها را جاری کنیم.

ارتقای گفت‌وگوی دینی موجب بیداری افراد می‌شود

استفان هامر، مسئول امور گفت‌وگوی ادیان اتریش هم در سخنانی، به برگزاری هشتمین دور گفت‌وگوی دینی بین جمهوری اسلامی ایران و اتریش در مهرماه سال آینده در وین اشاره کرد و گفت: تلاش می‌کنیم معیارهای کیفی این دور از گفت‌وگوها را ارتقاء دهیم و برای اتفاق این مهم، راهکاری هم پیدا کردیم.

وی افزود: نقاط مشترک بین ادیان بسیار عمیق است و نکته مهمی که باید در شرایط جاری جامعه بدان توجه شود، موضوع سوء تفاهمات بین سنت‌های مختلف ادیان به لحاظ تفکر و رویکردی که در قبال نقش دین در جامعه جهانی وجود دارد، است.

وی ادامه داد: در گفت‌وگوی بین ادیان دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد و این نشان دهنده اهمیت دین در جامعه است. بنابراین ارتقای گفت‌وگوی دینی که به معنای گفتمان است، موجب بیداری افراد می‌شود.

هامر همچنین خواستار انتشار کتابی برگرفته از مقالات ارائه شده در هفت دور گفت‌وگوهای دینی پیشین به زبان انگلیسی شد و تأکید کرد: گفت‌وگوی دینی کمک به مشخص شدن تصویر واقعی از دین در جهان و ارتقای گفت‌وگو بین تمدن‌ها می‌شود.

انتهای پیام

captcha